Venkel & HSP

Gedurende de dag komen er heel wat prikkels op ons af en als hsp ervaren we dat vaak als heel intens. Vaak gebeurt het dat we al deze ervaringen, al deze emoties niet kunnen ordenen en verwerken in ons systeem. Hierdoor hoopt het zich allemaal op en weten we na een tijd niet meer precies of het nu verdriet of vreugde is dat we voelen, voelen we woede of liefde, voelen we ons onrustig of enthousiast, .... We weten niet meer hoe een bepaalde emotie voelt.

Door de ophoping uit dit zich ook fysiek in ons lichaam. De meest voorkomende klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten.
Een olie die hier heel ondersteunend bij werkt is venkel. Venkelolie helpt bij het ordenen en verwerken van gevoelens en geeft innerlijke stabiliteit en meer helderheid. Zij geeft je het gevoel te zijn omgeven door moederlijke zorg, geborgenheid en een thuis.

Wat je bv. kan doen is de olie bij je dragen zodat je heel de dag omgeven wordt door de frequentie van venkel en dat je er af en toe is kan aan ruiken.

Of je kan in de avond een paar druppeltjes venkelolie toevoegen aan massage olie en zachte cirkelvormige strijkbewegingen maken over je buik met de klok mee, zodat alle ervaringen en emoties die je opgedaan hebt gedurende de dag een plek kunnen krijgen en losgelaten kunnen worden.


Verder is venkel een uitstekende olie voor eenzaamheidgevoelens en psychische verstaring. Venkel staat bekend om het aantrekken van vriendschap.


#venkel #plantmedicine #aromatherapy

4 keer bekeken0 reacties

Kevin Meulemans

Korenmarkt 2/101

2800 Mechelen

0468/15.63.31

kevin_meulemans@live.be

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Openingsuren

Dinsdag - Op afspraak

Woensdag -  Op afstraak 

Donderdag - Op afspraak

Vrijdag - Op afspraak

Zaterdag - Op afspraak

Wet op de privacy

Lieve mensen,

Ik neem je privacy ernstig.

Vanaf 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming in werking getreden.

Bij deze wil ik je laten weten dat jou gegevens voor geen enkel doeleind gebruikt wordt.

Hartelijk groet,

Kevin Meulemans

Algemene Voorwaarden