top of page
Mistig meer

Reiki Hara / Buik Behandeling

Vanuit de Japanse Kunst van Reiki wordt de Hara / Buik gezien als het belangrijkste centrum van kracht, rust, ontspanning en stabiliteit. De Hara vormt de basis van ons bestaan.

In de Hara bevindt zich de “Zee van Ki” (energie) dat gelegen ligt ongeveer 2 vingers onder de navel, de Seika Tanden of ook wel Kikai genoemd.

 

De Seika Tanden of Kikai is het fysieke zwaartepunt dat ons verbindt met de aarde.

 

Wanneer je leeft en beweegt vanuit je centrum zijn alle onderdelen van je lichaam betrokken in 1 harmonieus geheel, wat zich ook weerspiegelt als harmonie op alle vlakken van je leven.

 

De weg van de Hara is aanwezig in een heel groot deel van de Japanse cultuur. Kijk maar naar de verschillende gevechtssporten zoals Judo, Karate of Aikido. Of de Japanse Theeceremonie, Kunst, Dans, Muziek en nog zoveel meer. 

Leven en bewegen vanuit de buik ipv uit het hoofd. Leven vanuit je centrum.

In de Buik verwerken en verteren we ook alle prikkels, emoties, gedachten en alle gebeurtenissen die zich voordoen in ons leven. Niet in het hoofd zoals de meesten proberen te doen.

Leren verbinding maken met deze plek in het lichaam is dus super belangrijk voor je algehele gezondheid (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch).

 

Tijdens de behandeling werken we op het bevorderen van de doorstroming van energie om spanningen, blokkades en toxines los te laten.

Een diep zuiverende behandeling zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak.

bottom of page