top of page
Image by S. Tsuchiya

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord en betekent Spirituele Energie. “Rei” betekent spiritueel en “Ki” betekent energie.

 

Volgens het Reiki Systeem voor Natuurlijke Genezing bestaat heel het Universum uit energie. De sterren en planeten, rivieren en oceanen, bergen en stenen, de mensen en de dieren, huizen, voertuigen, voedsel, .....Alles bestaat uit levende energie en staat in verbinding met elkaar.

 

Reiki is een Japanse Geneeskunst en is erop gericht om klachten en problemen te gaan behandelen vanuit een holistisch perspectief. 

Door de energie stroom in het lichaam optimaal te houden, houden we het lichaam gezond en vrij van klachten (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel).

Daarom is het ook belangrijk om Reiki preventief in te zetten en niet alleen wanneer er zich klachten voordoen. 

Reiki activeert het zelfhelende vermogen, de natuurlijke geneeskracht en nodigt het lichaam uit zichzelf opnieuw in balans te brengen. Wanneer er balans ontstaat, is genezing en heling een natuurlijk gevolg.

 

Tijdens een Reiki Behandeling wordt er gewerkt met aanraking. Aanraking nodigt je uit om verbinding te maken met je lichaam en in verbinding te komen met je gevoel.

In deze Japanse vorm van behandelen wordt het meest gebruik gemaakt van Tenohira. Tenohira is de handeling die gebruikt wordt om de ki (energie) te ondersteunen om vanuit de handpalmen te stromen voor heling en genezing. 

 

Naast de Reiki Behandeling bestaat het Reiki Systeem nog uit meerdere elementen. In totaal 5:

  • De Reiki Behandeling

  • Gokai ( Reiki leefregels)

  • Meditaties

  • De Symbolen

  • Reiju / Inwijding

 

Al deze elementen komen aan bod tijdens de Reiki Cursussen en zorgen ervoor dat je een goede Reiki Behandelaar en / of Reiki Beoefenaar kan worden. 

bottom of page