top of page
Zonsopgang Mount Fuji

Reiki Behandeling

Reiki is een Japanse methode voor natuurlijke genezing.

Reiki betekent Kracht van de Zon of Universele Levensenergie. De levende energie waaruit alles bestaat. Want alles is ten slotte energie.

 

Tijdens een behandeling worden de handen zachtjes op verschillende plekken van het lichaam gelegd of worden de handen een paar cm boven het lichaam gehouden.

Op deze manier wordt er die energie doorgegeven wat jij op dat moment nodig hebt.

Tijdens de sessie lig je op een behandeltafel met kledij aan.

 

De warme stroom aan energie zorgt ervoor dat de spieren in je lichaam zich kunnen ontspannen, dat blokkades in je energiesysteem kunnen oplossen, dat je hoofd tot rust komt, dat emoties kunnen verwerkt worden, dat je dieper in verbinding komt met jezelf, ……

 

 

Reiki kan ook ingezet worden bij de ondersteuning en behandeling van fysieke klachten (hoofdpijn, buikpijn, hyperventilatie, rugpijn,….), chronische ziektes en als aanvulling op medische zorg. Reiki versterkt en herstelt namelijk het natuurlijk herstelproces van het lichaam.

Vaak zijn fysieke klachten ook het gevolg van disbalans in je energiesysteem, van emoties die vast zitten, te veel negatieve gedachten, …. 

 

De Reiki behandeling wordt vaak aangevuld met technieken uit het Inca Sjamanisme. Zoals bv. het geluid van de drum of de ratel die je helpen om in een diepere staat van rust te komen en om diepere blokkades los te maken.

In het Inca Sjamanisme wordt er ook veel gewerkt met stenen. De energie van de stenen ondersteunen je en brengen net zoals Reiki dat wat je nodig hebt.

Waarom Reiki:

  • Reiki is sterk stress verlagend en brengt diepe rust en ontspanning

  • Reiki brengt harmonie en balans

  • Reiki stimuleert het helingsproces van je eigen lichaam

  • Reiki versterkt je immuunsysteem

  • Reiki helpt vastzittende emoties te verwerken

  • Reiki ondersteunt bij de genezing van fysieke klachten

  • Reiki brengt je dieper in verbinding met jezelf

  • Reiki bevordert de persoonlijke en spirituele groei

  • .......

 

Naast de helende werking van Reiki werkt Reiki ook preventief. Het houdt je in goede gezondheid, niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel.

bottom of page