top of page
Image by Braňo

Samin Chakuy
 

Het Inca Sjamanisme bestaat uit vele mooie rituelen, ceremonies, healingen en inwijdingen. Ze brengen balans en heling, zorgen voor vertragen en verstillen, ondersteunen om vanuit het hoofd terug in je lichaam en hart te zakken, brengen zuivering, brengen je terug in verbinding met jezelf, zorgen voor ontspanning, geven aarding, ……

1 van deze rituelen is het Samin Chakuy Ritueel. De Samin Chakuy is een basisritueel en tevens ook 1 van de belangrijkste rituelen. De Paqo’s gebruiken deze techniek om zichzelf dagelijks te zuiveren van hucha (zware energie die ontstaat door bv negatieve gedachten, minder fijne emoties, prikkels, straling, energie van anderen,.....). Ze offeren als het ware hun zware energie aan Pachamama zodat ze zichzelf hiermee kan voeden. Op deze manier ontstaat er ayni (een heilige wederkerigheid) waardoor Moeder Aarde hun zal voeden met haar energie.

Naast zuivering, brengt deze behandeling ook rust, stilte, ontspanning en gronding. Je wordt uitgenodigd om uit je hoofd te stappen en verbinding te maken met je lichaam, je hart, je gevoel.
 

Hoe gaan we te werk?

Tijdens het Samin Chakuy ritueel werken we met sami (lichte energie) vanuit het universum die als regen over je heen zal stromen om zuivering te brengen.
Hierbij verbinden we ons met 4 hemellichamen: De grote Centrale Zon, Venus, Mercurius en Saturnus.

Tijdens de behandeling worden de 3 grote energiecentra (buik, hart en hoofd) geopend zodat de zware energie kan wegstromen naar de aarde.
Vervolgens leg ik mijn handen op je hartcentrum in verbinding met de Grote Centrale zon, daarna leg ik mijn handen op je schouders in verbinding met Venus, we verbinden ons met Mercurius terwijl ik je polsen vast neem en als laatste de buik waar we verbinding maken met Saturnus.

bottom of page