top of page

COVID en een diepere verbinding met jezelf

Social distancing, beperking van het aantal contacten, beperking in het aantal knuffelcontacten, ...

Velen onder ons zien het als onwezenlijk dat dit van ons wordt “afgenomen”. En uiteraard, het is niet leuk dat we beperkt worden in onze vrijheid. Maar zoals alle dingen kunnen we dit ook vanuit een positief standpunt bekijken.

Door deze maatregelen is er bij een heel groot deel van de bevolking een shift gebeurt. Een shift van buiten naar binnen, een diepere verbinding met zichzelf, meer aanwezig in hun eigen aura en lichaam.

En dat was al heel duidelijk voelbaar na de eerste lockdown. Zelf woon ik midden in de stad, en op de 1 of andere manier was het veel stiller in de stad terwijl er toch redelijk veel volk op de loop was.

Anders kon je echt voelen dat de mensen overal en nergens waren, buiten bij zichzelf.

Dankzij de maatregelen en de 2 lockdowns, heeft dit voor mij ook een hele shift teweeg gebracht.

Er waren veel minder prikkels rondom mij, waardoor ik bijna altijd mezelf kon voelen en ervaren ipv anderen. Hierdoor ben ik echt een hele diepe verbinding aangegaan met mezelf, wat mij daarvoor bijna nooit lukte.

Dus je ziet, je kan de dingen ook vanuit een positief standpunt bekijken.Graag deel ik hierbij nog een reinigings - en ontkoppelingsoefening dat je kan ondersteunen om meer bij jezelf te blijven. De naam van de oefeningen is Kenyoku Ho, en is 1 van de eerste oefeningen die je leert tijdens het Reiki traject. Een traject waarin je op intensieve manier verbinding maakt met wie je werkelijk bent. Meer info hierover kan je terugvinden op mijn website.Kenyoku Ho


Kenyoku betekent "Droog baden". In dit proces wordt de negatieve aura afgeborsteld, hetzij door een daadwerkelijke fysieke aanraking, of in de etherische laag. In deze procedure probeer je in feite jezelf 'los te koppelen' van elk wezen, elke emotie, elke gedachte en elke energie.


Begin met het ontspannen van je ademhaling door in te ademen door de neus en uit te ademen door de mond. Plaats je rechterhand op de linkerschouder en waarbij de vinger het gewricht raakt tussen het uiteinde van je sleutelbeen en schouder. Met de handpalm naar het lichaam gericht; terwijl je uitademt, strijk je jouw hand diagonaal over de borst naar de rechterheup. Herhaal deze procedure met je linkerhand op je rechterschouder; vingers die het gewricht tussen het uiteinde van het sleutelbeen en de schouder raken. Handpalm naar je lichaam gericht, adem uit terwijl je diagonaal over je borst naar je linkerheup strijkt. Herhaal nog twee keer in dezelfde volgorde.


Strek nu je linkerhand voor je uit en plaats de rechterhandvingertoppen op de rand van je linkerschouder. Met de handpalm plat, beweegt je jouw rechterhand naar beneden langs de zijkant van de linkerarm terwijl je uitademt. Herhaal dit proces met de rechterarm en voltooi de cyclus drie keer.46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page