top of page

De Adem als Rivier

Bijgewerkt op: 4 okt. 2023

Ons energieveld stroomt op dezelfde manier als een rivier stroomt. Om te begrijpen wat er gebeurt tijdens een ademsessie kunnen we dit het best vergelijken met een rivier, waar ons energieveld de rivier is en onze adem de rivier aandrijft.


Wanneer ons energieveld helder, stromend en in balans is, is het als een heldere rivier. Wanneer we zware energie of onverwerkte emoties van onze ervaringen hebben, kan dit ons energieveld vertroebelen, zoals de afzetting in een rivier.


Een rivier kan troebel zijn als er veel bezinksel in het water zit of er kunnen ook rotsen en kiezels op de bodem liggen. Net zoals de rivier kan de stroom van energie in ons lichaam een verdicht gebied tegenkomen, een plek waar energie vastzit en vast komt te zitten in een patroon. Dit zijn onze overtuigingen, onze onverwerkte emoties, de verhalen die we onszelf vertellen, de patronen en manieren waarop we ons leven leiden, of zelfs lichamelijke ziekte. Deze dichtere energieën zijn als rotsen in onze lichaamsrivier.


Tijdens een sessie, terwijl je ademt, zal de toegenomen beweging van de adem (zoals water in een rivier) onverwerkte energie opruimen (zoals het sediment dat in beweging komt door de stromende rivier).


Naarmate de sessie vordert, blijft de adem in beweging en terwijl we voelen wat er gebeurt, worden de energiekanalen vrijgemaakt en komt het lichaam in balans.Liefs,

Kevin 🌟🌈🐢🌬️


Andere blogs over adem:17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page