top of page

Adem

Bijgewerkt op: 4 okt. 2023

Enkele jaren geleden ben ik mij voor het eerst bewust geworden van mijn ademhaling door de hyperventilatie aanvallen die ik toen in die tijd had. Op dat moment heeft Reiki me daar heel sterk in ondersteunt. Hoe meer ik mij bewust werd van mijn ademhaling, hoe sterker ik voelde dat het soms een hele opdracht was om gewoon te ademen. Alsof ik heel veel moeite moest doen om te ademen, dat ik er gewoon soms ook moe van werd. Mijn adem zat dan ook altijd heel hoog.

Op een gegeven moment kon ik gewoon zelfs de aandacht niet meer weghouden van mijn ademhaling.

Ook werd ik mij bewust dat ik op sommige momenten gewoon niet meer ademde, dat ik de adem inhield. De momenten dat ik dan de adem inhield was vaak als ik aan het werk was, als ik me “ moest haasten “, als ik bij anderen was. Alsof ik er zelf niet bij kon of mocht zijn op die momenten.


Na een tijdje ben ik begonnen met ademhalingsoefeningen die mij ondersteunde om elke keer weer mijn ademhaling weer naar beneden te brengen in mijn buik. De eerste paar maanden dat ik deed was dit een enorme hulp voor mij. Maar na een tijdje voelde het alsof ik die adem niet meer in mijn buik kreeg. Mijn buik leek altijd gespannen en het was tijdens de oefeningen ook vaak een hele opdracht om te kunnen blijven doorademen.
Op dat moment begon ik ook te beseffen dat het meer was dan alleen stress.

De oorzaak van ademhalingsproblemen ligt vaak bij onverwerkte pijnen en trauma uit het verleden. Dus ben ik uiteindelijk stap voor stap met deze stukken aan de slag gegaan. Vaak merkte ik verbetering in mijn ademhaling, maar vaak voelde het gewoon weer terug naar af. Alsof ik weer alle moeite moest doen om gewoon te kunnen ademen, te kunnen leven.


Tot ik in aanraking met sjamanistisch ademwerk. Door dit te beginnen toepassen voelde ik steeds meer ruimte en rust ontstaan in mijn lichaam en in mijn hoofd. Het ondersteunt mij dagelijks om steeds meer de pijnen en de trauma los te laten uit mijn verleden. Elke keer het zich weer aandient door de spanning die ik voel of een emotie die zich aandient zet ik deze krachtige techniek in om door de spanning, de pijn, de emotie te kunnen doorademen en los te laten. En hoe meer ik dit toe pas, hoe bewuster ik wordt over wat er speelt en van waar het juist komt.

Sinds ik sjamanistisch ademwerk toepas is mijn ademhaling al een pak verbetert. Uiteraard met zijn ups en downs. Maar het is niet zo een struggle meer als in het begin, waar ik mezelf heel dankbaar voor ben 💚Liefs,

Kevin 🌟


Andere blogs over adem:

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page