top of page

Ademhaling


Onze energie wordt onderverdeeld in 2 soorten. We hebben de Prenatale Energie, de energie dat we meegekregen hebben van onze voorouders. En we hebben we de Postnatale Energie, de energie die we doorheen het leven opbouwen dmv voeding en ademhaling.


Nu we dat weten, kunnen we vaststellen dat de adem dus een hele belangrijke rol speelt om ons lichaam en systeem te voorzien van energie.


Wanneer we spanning vast houden in het lichaam, heel veel stress ervaren in het dagelijkse leven, blijven hangen in oude verhalen, ….. gaat de ademhaling omhoog (oppervlakkige ademhaling) en blijft de adem vast zitten op verschillende plekken in het lichaam. Hierdoor wordt er niet genoeg energie opgenomen en verdeeld doorheen het lichaam.

Het energieniveau en de vitaliteit dalen wat uiteindelijk kan resulteren in allerlei fysieke klachten. Ons lichaam heeft namelijk voldoende zuurstof en energie nodig om goed te kunnen functioneren en zichzelf te herstellen.

Wanneer je oppervlakkig ademt, zit je lichaam vast in een cyclische staat van stress en wordt dit een gewoonte voor je lichaam. Je bent jezelf op dat moment niet meer gewaar of je nu in een staat van stress zit omdat het een gewoonte is.


Evenals de oppervlakkige ademhaling die in je spiergeheugen zit, waardoor je altijd fout ademt.

Bij een oppervlakkige ademhaling adem je met je borst. Daarbij gebruik je de spieren in je schouders, hals en borst om je longen met lucht te vullen. Dit kan resulteren in nekklachten, schouderklachten en hoofdpijn. Ook heb je op deze manier sneller de neiging om in te zakken. Je schouders vallen naar voor en je ontwikkelt een verkeerde houding.


Nu we dit ook allemaal weten is het dus belangrijk om terug op een juiste manier te leren ademen, om je lichaam opnieuw te programmeren.

Evenals dat het belangrijk is om spanningen, emoties, trauma, energetische blokkades en imprints te gaan loslaten.


Na het lezen van al deze info nodig ik je nu even uit om eens even in te checken bij je ademhaling. Wordt je gewaar hoe jij nu op dit moment ademt. Zit je ademhaling hoog in je borst en keel of zit die laag in je buik? Is je ademhaling rustig of onrustig?

Na deze observatie adem je een aantal keer bewust in en uit waarbij je de handen op je buik legt. Adem in door de neus en uit door de mond. Bij de inademing zet je buik uit, bij de uitademing zakt je buik terug naar binnen.

De uitademing is langer dan de inademing.

Herhaal deze cyclus 2 minuten.


Liefs,

Kevin 🌈


𝕄𝕒𝕪 𝕪𝕠𝕦 𝕗𝕚𝕟𝕕 𝕙𝕠𝕞𝕖 𝕨𝕚𝕥𝕙𝕚𝕟 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕓𝕠𝕕𝕪, 𝕨𝕚𝕥𝕙𝕚𝕟 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕙𝕖𝕒𝕣𝕥, 𝕨𝕚𝕥𝕙𝕚𝕟 𝕪𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖𝕝𝕗!1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page