Sterrencluster

Reiki Cursussen

Het traject is voor iedereen die het verleden wil loslaten. Voor iedereen die meer liefde, geluk en passie in het leven wil ervaren. Voor iedereen die balans zoekt in het leven. Voor iedereen die wil bijdragen aan een vredevolle aarde (VREDE BEGINT IN JEZELF). Voor iedereen die wil leren werken met reiki. 

Je leert gebruik maken van de energie en je ontvangt tools en inzichten om toe te passen in het dagelijks leven.

Reiki 1: Shoden

Jezelf en anderen leren behandelen met Reiki 💆🏼, het kan.
Tijdens de 1e graad van Reiki leer je om terug bewust verbinding te maken met de Universele en Goddelijke energie en levenskracht dat in heel de schepping aanwezig is. De energie die aanwezig is in de dieren, de mensen, de planten, de bomen, het water, het universum, andere planeten, de zon, de maan, ....... Reiki is wat het hele bestaan met elkaar verbind.

Tijdens de 1e graad van Reiki  leer je oefeningen om te gronden/aarden en leer je meditaties zodat je meditatieve staat zich kan verdiepen. Geaard zijn en in een meditatieve staat zijn is een belangrijk uitgangspunt voor 
elke behandeling. 

Naast de oefeningen, meditaties, het leren van de zelfbehandeling en tafelbehandeling, ontvang je ook nog 4 Reiju’s. Dit zijn spirituele zegeningen die een diep reinigings - en helingsproces in gang zetten. Hierdoor gaat Reiki meer gaan doorstromen in je lichaam en kunnen eventuele blokkades, onverwerkte emoties, trauma, .... naar bovenkomen om geheeld en losgelaten te worden. Het laat je jouw verbinding met Reiki herinneren, verstilt je hoofd, opent je hart en zet je met beide voeten op de grond en in je lichaam.


 

Reiki 3: Shinpiden

Tijdens Reiki 3 wordt je geïnitieerd in het 4e en laatste symbool, Dai Ko Myo.

Je ondergaat een diepe spirituele zuivering die doorwerkt op alle lagen van je zijn waardoor er een diepe vrede in jezelf ontstaat. Je voelt en ervaart dat jij het licht, de bron en de levenskracht bent.

Je omarmt het meesterschap over jezelf en opent jezelf voor het grote mysterie van het leven.

Reiki 2: Okuden

Wie na het volgen van Shoden (Reiki 1) graag meer verdieping wil en weer een laagje dieper verbinding wil gaan maken met zichzelf, kan de volgende stap zetten naar Okuden (Reiki 2).

Tijdens Okuden leer je de eerste 3 symbolen die je helingsproces zullen verdiepen en de verbinding met Reiki zullen versterken.
Het eerste symbool dat je leert, zet je in je kracht en versterkt de relatie met jezelf. Het laat je zien en voelen dat jij als persoon 1 bent met je ziel. Het ondersteunt je om verder te incarneren.
Het 2e symbool brengt je in verbinding met je emoties en je gevoelswereld. Het staat voor genezing van de ziel, zowel op emotioneel als mentaal niveau. Het symbool zet je in jouw individualiteit en laat je ervaren dat je vrij bent. Je bent niet afhankelijk van alle opgelegde structuren, leefregels, waarden en normen die je in de loop van je leven hebt meegekregen. Je bent niet je gedachten.
Het 3e symbool brengt je in de verbinding met de krachtbron van het wijsheidslicht en de universele liefde. Het laat je terug reizen in de tijd om trauma uit dit leven en vorige levens te kunnen helen. Het symbool ondersteunt je om weer helemaal in het heden en het nu te komen.

Data

 

De cursussen kunnen individueel gevolgd worden als persoonlijk traject.

Data cursus Reiki 1: 2/07, 9/07, 16/07, 23/07, 30/07 en 6/08 telkens van 13u tot 16u.

 

Data cursus Reiki 2: 8/10, 15/10, 22/10, 29/10, 5/11 en 12/11telkens van 13u tot 16u.