Usui Reiki Ryōhō

Reiki betekent letterlijk Universele Energie, ook wel 'de kracht van de zon genoemd'. Deze universele levenskracht is aanwezig in alle facetten van de schepping. Deze Universele Energie activeert het zelfhelend vermogen van mens, plant en dier, kortom alles wat leeft. 

Usui Reiki Ryōhō is een Japanse methode voor natuurlijke genezing.

Reiki ruimt de energie op in het lichaam om terug te keren naar de ware aard. Dat wil zeggen, het pure wezen dat we werkelijk zijn. Een staat van zijn waarin we vrij zijn van depressie, onzekerheid, jaloezie, woede, pijn, verdriet,frustraties,..... Vrij van alle conditioneringen waarin we vastzitten.

Het lichaam is niet alleen een fysiek wezen of slechts een denkend wezen of spiritueel wezen. Het lichaam ben jij - het totale wezen. En het systeem van Reiki werkt op dit volledig met elkaar verbonden systeem. Het beïnvloed elk aspect van je leven.

Daarom verschuift de energie wanneer we werken met het systeem van Reiki. Wanneer dit gebeurt, is het mogelijk dat je het voelt. Als er afval op de weg naar buiten is, zal je dit op de 1 of andere manier merken. Misschien voel je die hoofdpijn een beetje meer, of merk je dat je last hebt van maagklachten, of je voelt je emotioneel of beroert. We noemen dit een reinigingsproces. Het is een normale, natuurlijke manier voor het lichaam om te reageren als het zijn weg terug vindt naar zijn pure zelf. 

Een van de meest fantastische dingen over het systeem van Reiki is dat we de energie niet richten of manipuleren. Het gaat over open zijn en loslaten, je lichaam toestaan de energie op te nemen die wordt aangeboden en te nemen wat het nodig heeft. 

Wanneer we de rationele geest wegnemen, beoordelen wat goed of slecht voor ons is, stellen we ons open voor de kracht van de natuur en zijn natuurlijke genezingsstroom. Je weet misschien niet wat het beste voor je is, maar je lichaam wel. 

Reiki Behandeling

 

Tijdens een Reiki behandeling zetten we onszelf open voor de natuurlijke genezingsstroom van moeder aarde, de natuur en het universum, waarbij de handen zachtjes op verschillende plekken van het lichaam worden gelegd. Deze stroom voorziet het lichaam van vernieuwde levenskracht. Het brengt een diepe rust, ontspanning en stilte. Er ontstaat terug balans en harmonie.

Reiki zorgt ervoor dat blokkades, trauma, onverwerkte emoties, zware energie,..... naar de oppervlakte komen zodat ze kunnen geheeld, doorvoeld en losgelaten worden.

Tijdens een Reiki behandeling kan het zijn dat er met andere hulpmiddelen en technieken wordt gewekt indien dit nodig is. Zoals de drum, ratel, stenen uit mijn mesa, accupressuur, lichaamswerk, healing arts therapie,...... Net wat op dat moment nodig is. 
We laten ons leiden door Reiki.

Reiki Doorbraaksessies

Om sneller tot een doorbraak te komen en een grotere shift in je systeem teweeg te brengen, heb je ook de keuze om 4 opeenvolgende dagen een behandeling te krijgen.

We bespreken kort wat er bij jou op dat moment aandacht nodig heeft. Dat nemen we dan mee als intentie in de 4 opeenvolgende sessies.

Reiki Afstandsbehandeling

Omdat Reiki een vorm van healing is en dus energiewerk is, kan dit perfect op afstand gegeven worden. Energie gaat ten slotte door tijd en ruimte en waar we ons ook bevinden op de wereld, we zijn altijd met elkaar verbonden. We hoeven dus niet in dezelfde ruimte te zijn.

Je kan de behandeling dus gewoon vanuit je eigen huis ontvangen.

Reiki Traject / Cursus / Initiaties

Je kan er ook voor kiezen om het reiki traject te volgen, bestaande uit 3 niveau's:

SHODEN ( ± 10 afspraken )

 • Herinner de verbinding met de Universele Levenskracht

 • Creëeren van een stevige basis en rust in jezelf

 • Loslaten van fysieke spanning en klachten 

 • Werken met Reiki 

OKUDEN ( ± 10 afspraken )

 • Verdieping van je spirituele verbinding

 • Verbinding met de eenheid van het leven

 • Diepere verbinding met je gevoelswereld

 • Loslaten van mentale en emotionele spanning

 • Helen en loslaten van trauma

 • Anderen behandelen met Reiki, alsook op afstand

SHINPIDEN ( 1 jaar )

 • Zelf-bekrachtiging door een hele sterke verbinding met de bron

 • Er ontstaat een diepe vrede in jezelf.

 • Je bent de Bron en het Licht.

 • Je wordt leraar in Reiki. 

 

 

Het traject is voor iedereen die het verleden wil loslaten. Voor iedereen die meer liefde, geluk en passie in het leven wil ervaren. Voor iedereen die balans zoekt in het leven. Voor iedereen die wil bijdragen aan een vredevolle aarde (VREDE BEGINT IN JEZELF). Voor iedereen die wil leren werken met reiki. 

Je leert gebruik maken van de energie en je ontvangt tools en inzichten om toe te passen in het dagelijks leven.

Het traject kan individueel gevolgd worden op afspraak.

Data Reiki 1 in groep: Zat 16/10, Zat 23/10, Zat 30/10, Zat 6/11, Zat 13/11 en Zat 20/11 telkens van 10u tot 13u op de Schopboshoeve in Putte.