top of page

Hooggevoelig

Als je op google het woord hooggevoelig intypt krijg je honderde websites en honderde artikels over wat het juist inhoudt en wat je kan doen om er mee om te gaan.

In de meeste artikels die ik al heb gelezen, heb ik zelf nog geen enkele oplossing gevonden omdat de tips die ze geven vaak tips zijn die je uit je eigen kracht halen.


Hsp is voor mij ook weer een ander hokje waarin je geduwd wordt of waarin je zelf stapt. Een hokje dat zoals alle andere hokjes vol met overtuigingen zit. Overtuigingen die vroeg of laat je bewustzijn binnendringen, je uit je kracht halen en je weghouden van wie je werkelijk bent.


In de eerste plaats is het een kwestie van accepteren van jou kwalitiet als voeler en empaat. Dit zintuig is nu eenmaal meer ontwikkelt dan de rest en dat is ok.

Op de 2e plaats is het loslaten van de overtuiging dat het door de energie van anderen komt dat je uit balans wordt getrokken, jezelf moe voelt, ……

Vaak zijn dit gewoon triggers dat je ervaart. Je wordt uitgenodigd om op dat moment naar binnen te kijken en te voelen wat er wordt aangeraakt.

Het is zo een mooi cadeau dat je triggers energetisch kan voelen. Op deze manier wordt het in de energie opgelost en hoeft het bv niet uit te lopen op een ruzie, jezelf ziek voelen, burnout, andere verschillende lichamelijke klachten waar je niet vanaf geraakt, emoties, …….


Door aandacht te geven aan de triggers, zowel triggers die je energetisch voelt of die ontstaan bij bepaalde situaties of door iets wat een bepaalde persoon doet of….. , blijft je eigen energie en licht stromen zodat je ook in je eigen kracht blijft staan.

Dit zorgt voor meer energie en minder uitputting. Je voelt je vrijer en gelukkiger.


Een derde tip. Ga aan de slag met het ontwikkelen van je andere zintuigen en intuïtie.

Op deze manier verdeel je de energie wat meer en komt er meer balans. Dan is het niet meer het voelen dat overheerst, maar worden andere zintuigen ook meer geactiveerd.


Ten 4e. Stel op tijd je grenzen.


En als laatste. Probeer uit de slachtoffer - dader - redder driehoek te blijven. Dat bespaart je heel veel energie.


En onthoud, je bent een empaat en geen sympaat (dat zijn ook weer hokjes en rollen 😜) Stap dus niet mee in het verhaal en de gevoelens van anderen.10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page