Hoocha

Soms gebeurt het dat ik cliënten over de vloer krijg die een soort van zwaarte met zich meedragen. In het Inca Sjamanisme spreken we van hoocha, zware energie.

De hoocha is vaak gekoppeld aan angst of verdriet waarvan de persoon vaak niet weet van waar het komt. Het overvalt ze in 1 keer, en het is vaak moeilijk om eruit te stappen of het los te laten.

Soms is het ook gekoppeld aan een fysiek gevoel. Alsof je zware schouders hebt of zware benen. Het voelt alsof je constant naar beneden wordt gedrukt of getrokken.


Zoals ik al zei, vaak is dit heel moeilijk om los te laten omdat we vaak willen weten en begrijpen van waar dit komt.

En na een aantal jaren heeft het zich genesteld in je systeem en zie je het vaak als deel van jezelf, je hebt je als het ware gehecht aan de zware energie dat je het niet meer durft los te laten. Want wat als.....? Wat gebeurt er als ik dit loslaat? Ben ik dan nog wel mezelf? .......


Tijdens mijn behandelingen zet ik dan mijn mesa of drum in, om deze zware energie los te koppelen uit je systeem en lichaam, zodat je terug veel meer ruimte zal ervaren in jezelf. De ruimte in jezelf zal ervoor zorgen dat je jezelf terug meer zal gaan voelen en ervaren ipv de zware energie die je al al die jaren met je meedraagt. Je staat terug lichter in het leven. 🌟


Liefs,

Kevin 🌟


#incasjamanisme #mesa #drum


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven