top of page

Fight or Flight

Na een stressvolle gebeurtenis stellen dieren van nature hun zenuwstelsel weer in op zijn normale, rustige maar waakzame toestand.

Mensen verliezen helaas dit aangeboren vermogen na de eerste zes tot acht weken van hun leven. Hierdoor hebben we de neiging om in een constante staat van vechten of vluchten te leven (fight or flight).

We zitten vast in de file, gefrustreerd dat we niet verder kunnen of onze agressie tegen de 'idioot' die voor ons staat niet kunnen uiten. We komen thuis van een lange dag op het werk, na ons te haasten om zo snel mogelijk thuis te zijn, we reageren geïrriteerd en gefrustreerd naar onze partner of de kinderen vanwege iets dat gebeurde op werk.

We staan voortdurend op rood alert, adrenaline stroomt door ons heen vanwege onze non-stop stress. En aangezien we het niet langer kunnen afschudden, zoals een antilope of een pasgeborene, komen er hoge cortisolgehaltes vrij in onze bloedbaan en veroorzaakt grote schade aan onze organen, cellen en hersenen. Er ontstaan fysieke klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, maag -en darmklachten, bloeddrukschommelingen, ......


Hetzelfde geld voor de hsp’ers onder ons. Vaak hebben we in onze kindertijd nooit leren omgaan met onze overgevoeligheid. Het geluid kwam veel luider binnen, het zonlicht kwam veel feller binnen langs onze ogen, we voelde de emoties van anderen veel sterker binnenkomen waardoor aanraking van anderen ook niet altijd even prettig aanvoelde, ..... Wat moesten we met al deze prikkels. Ons systeem ontwikkelde een beschermingsmechanisme om onszelf af te sluiten dat tot op de dag van vandaag nog altijd actief is. Dus bij de minste prikkel die we nu ervaren schieten we uit ons lijf. De fight or flight treedt in werking.


1 van mijn favoriete geurfrequenties die hierbij heel goed helpt is de frequentie Moeder Aarde. Samengesteld uit bergamot, rozemarijn, benzoë, patchoeli en vetiver.

Deze geurfrequentie zorgt ervoor dat je vanuit je hoofd terug in je hart en buik zakt. Het stemt het ritme van het hartchakra en 2e chakra af op de hartslag van Moeder Aarde zodat er terug veiligheid, geborgenheid, innerlijke rust ontstaat waardoor de fight or flight terug wordt gereset.

Het is ook een frequentie die ik bijna in elke reiki en aroma behandeling inzet, waardoor je veel sneller kan ontspannen en jezelf kan overgeven aan de behandeling.

Wil je graag meer info over de geurfrequenties van De Groene Linde? Wil je graag zelf een frequentie bestellen en hulp bij je keuze? Neem dan gerust even contact op door een berichtje te versturen via de website.
18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page