De weg naar binnen.

De dag van vandaag zijn er zo veel vormen van healing, zo veel verschillende therapievormen en honderden vormen van coaching technieken. We zien door het bos de bomen niet meer. Dit gaat dan gepaard met een hele hoop vragen: Welke vorm kies ik? Welke soort healing is goed voor mij? Gaat deze coaching techniek mij beter verder helpen dan die andere? Welke vorm is nu het beste?

In mijn eigen zoektocht zag ik op een gegeven moment ook het bos door de bomen niet meer. Nog een cursus daar en hier. Nog een healing daar en hier. Maar het was nooit echt waar ik op zoek naar was. Een hele zak met info en tools, maar wat moest ik hier nu allemaal mee gaan doen. Tot op een bepaald punt heeft het mij zeker wel wat gebracht. Aan de andere kant voelde ik me ook nog steeds verwijdert van mezelf, omdat het uiteindelijk ook een soort van vluchtroute was. Bang voor de overgave aan de eenvoud en de echte weg naar binnen, de enige weg die heling en wijsheid brengt.


De weg naar binnen heeft mij dan uiteindelijk terug gebracht bij waar ik ooit ben begonnen, Usui Reiki Ryōhō. Een systeem waarin alles aanwezig is wat we nodig hebben, maar waarvan de essentie/de kern vaak vergeten wordt. Terug verbinding maken met de eenheid van het leven. Een weg waarin we in de eerste plaats naar binnen gaan. Een weg van loslaten, loslaten van ons al dan niet pijnlijke verleden, loslaten van al onze oordelen. Een weg waarin we onszelf onder ogen durven te komen, dat we onszelf zien zoals we echt zijn. Zowel de goede kanten, alsook onze schaduwkant. Want ook onze schaduw is een deel van wie we zijn. Uiteraard is het makkelijker om de schaduw van de ander te zien en die te beoordelen, maar de eigen schaduw durven we niet onder de ogen te komen.

Het is ook een weg van bevrijding. We worden vrij van alle overtuigingen, structuren, conditioneringen waarin we vastzitten.


Uiteindelijk kunnen we onszelf overgeven aan de stroom van het leven, de eenvoud van het leven, de eenheid van het leven.

We keren terug naar onze ware natuur, en we herinneren ons dat ons doel op Moeder Aarde niet in het doen zit, maar in het ZIJN.


#reiki #healing #therapy #trueself
19 keer bekeken0 reacties

Kevin Meulemans

Korenmarkt 2/101

2800 Mechelen

0468/15.63.31

kevin_meulemans@live.be

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Openingsuren

Dinsdag - Op afspraak

Woensdag -  Op afstraak 

Donderdag - Op afspraak

Vrijdag - Op afspraak

Zaterdag - Op afspraak

Wet op de privacy

Lieve mensen,

Ik neem je privacy ernstig.

Vanaf 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming in werking getreden.

Bij deze wil ik je laten weten dat jou gegevens voor geen enkel doeleind gebruikt wordt.

Hartelijk groet,

Kevin Meulemans

Algemene Voorwaarden