De weg naar binnen.

Bijgewerkt op: 23 feb.

De dag van vandaag zijn er zo veel vormen van healing, zo veel verschillende therapievormen en honderden vormen van coaching technieken. We zien door het bos de bomen niet meer. Dit gaat dan gepaard met een hele hoop vragen: Welke vorm kies ik? Welke soort healing is goed voor mij? Gaat deze coaching techniek mij beter verder helpen dan die andere? Welke vorm is nu het beste?

In mijn eigen zoektocht zag ik op een gegeven moment ook het bos door de bomen niet meer. Nog een cursus daar en hier. Nog een healing daar en hier. Maar het was nooit echt waar ik op zoek naar was. Een hele zak met info en tools, maar wat moest ik hier nu allemaal mee gaan doen. Tot op een bepaald punt heeft het mij zeker wel wat gebracht. Aan de andere kant voelde ik me ook nog steeds verwijdert van mezelf, omdat het uiteindelijk ook een soort van vluchtroute was. Bang voor de overgave aan de eenvoud en de echte weg naar binnen, de enige weg die heling en wijsheid brengt.


De weg naar binnen heeft mij dan uiteindelijk terug gebracht bij waar ik ooit ben begonnen, Usui Reiki Ryōhō. Een systeem waarin alles aanwezig is wat we nodig hebben, maar waarvan de essentie/de kern vaak vergeten wordt. Terug verbinding maken met de eenheid van het leven. Een weg waarin we in de eerste plaats naar binnen gaan. Een weg van loslaten, loslaten van ons al dan niet pijnlijke verleden, loslaten van al onze oordelen. Een weg waarin we onszelf onder ogen durven te komen, dat we onszelf zien zoals we echt zijn. Zowel de goede kanten, alsook onze schaduwkant. Want ook onze schaduw is een deel van wie we zijn. Uiteraard is het makkelijker om de schaduw van de ander te zien en die te beoordelen, maar de eigen schaduw durven we niet onder de ogen te komen.

Het is ook een weg van bevrijding. We worden vrij van alle overtuigingen, structuren, conditioneringen waarin we vastzitten.


Uiteindelijk kunnen we onszelf overgeven aan de stroom van het leven, de eenvoud van het leven, de eenheid van het leven.

We keren terug naar onze ware natuur, en we herinneren ons dat ons doel op Moeder Aarde niet in het doen zit, maar in het ZIJN.


#reiki #healing #therapy #trueself
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Adem